Успешно се реализира  годинешното издание на проектот „Цветни балкони – Цветен Охрид “ што традиционално  го организира Општина Охрид.  Огромен беше одзивот  на жителите од улиците: „Ариф Мустафа“, „Махмуд Рифат“, Бистрица“, „Шар Планина“„Никола Петров -Русински“,„Хаџи Мустафа“,„Сатеска“„Васил Стефовски“, „Мишо Гилиќ“и „Трајче Талески“  при делењето на  400 жардиниери со саксиско цвеќе.

Цвеќето охриѓани го подигнуваа денес и вчера од   расадникот на ЈП „Охридски Комуналец“.