Општина Охрид упатува апел до жителите на ул. „Јане Сандански“ и до останатите охриѓани и туристи , утре (08.07 2021), да не ги паркираат или оставаат привремено своите возила на оваа улица поради градежни зафати кои ќе се одвиваат,а согласно постапката за реконструкција на истата.

Доколку граѓаните не ги отстранат сами возилата ќе  им бидат подигнати со пајак служба на нивни трошок.