На барање на Министерството за транспорт и врски утре  во период од  9 до 14 часот  на територијата на општина  Охрид и општина Струга   ќе се спроведе  дезинсекција  против ларви од комарци. Активноста   ќе се спроведе  на просторот од  Студенчишкото блато до Подмоље. Центарот за јавно здравје  ќе извршува контрола на дезинсекцијата на територијата на Општина Охрид.