Делегација на Општина Охрид, положи свежо цвеќе пред спомен обележјата на револуционерите  во градскиот парк, по повод 23 октомври- Денот на македонската револуционерна борба.

Пред спомен обележјата на великаните се поклонија и претставници од Сојузот на Борците од НОБ и од политичките партии во градов.