Во рамки на чествувањата посветени на 7-ми Ноември, Денот на ослободувањето на Охрид, градоначалникот Константин Георгиески положи свежо цвеќе пред спомен обележјата на борците  во Спомен паркот на револуцијата, а присуствуваше и на историскиот час за значењето на 7-ми Ноември.

Делегации од општина Охрид, од Сојузот на борци  и останати претставници на политичкиот и јавниот живот од градов положија цвеќе и пред Спомен обележјето на Јасна Ристеска во с. Рамне каде се одржа панихида и културно- уметничка програма.

Свежо цвеќе беше положено и пред спомен обележјата од НОБ кај Градски гробишта, Градски парк, Основен суд, двор на СОСУ „Св. Кирил и Методиј“.

По завршување на свечените церемонии градоначалникот Константин Георгиески во својот кабинет  прими делегација од Сојузот на борци. Тој им посака добро здравје и им се заблагодари за  доприносот што тие го дале во досегашниот развој на Охрид.