Делегација на општина Охрид составена од општинската администрација и предводена од Претседателката на Советот на општина Охрид, Живка Ангелоска, во Паркот на револуцијата положи свежо цвеќе пред спомен обележјата на паднатите борци од НОБ.

Цвеќе положија и делегации од детската градинка „Јасна Ристеска“, Сојуз на борци и политички партии.