Calendar

пон вто сре чет пет саб нед
1
МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА ТРУДОТ
МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА ТРУДОТ
Мај 1
Носител: Комисија за одбележување празници и  манифестации и доделувања  награди и признанија.
2
3
4
5
6
7
ДЕН НА СЛУЖБАТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ
ДЕН НА СЛУЖБАТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ
Мај 7
Носител:  СВР – Охрид  во  соработка со  Комисијата за одбележување празници и манифестации и доделувања  награди и признанија
8
9
ГОДИШНИНА ОД ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМОТ
ГОДИШНИНА ОД ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМОТ
Мај 9
Носител: Сојуз на борци; основни училишта; амбасадите на земјите членки во ЕУ во Република Северна Македонија во  соработка со  Комисијата за одбележување  празници и  манифестации и доделувања  награди и признанија.
ДЕН НАД ПОБЕДАТА НА ФАШИЗМОТ И ДЕН НА ЕУ
ДЕН НАД ПОБЕДАТА НА ФАШИЗМОТ И ДЕН НА ЕУ
Мај 9
Носител: Сектор за туризам и локален економски развој, образовни институции во соработка со   Комисијата за одбележување  празници и  манифестации и доделувања награди и признанија.
10
ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА ООУ „ВАНЧО НИКОЛЕСКИ“
ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА ООУ „ВАНЧО НИКОЛЕСКИ“
Мај 10
Носител:  ООУ „Ванчо  Николески“ во  соработка со  Комисијата за одбележување на празници и  манифестации и доделувања  награди и признанија.
11
12
13
14
16
17
18
19
20
ДЕН НА ПОЖАРНИКАРИТЕ
ДЕН НА ПОЖАРНИКАРИТЕ
Мај 20
Носител:  ПП бригада  во  соработка со  Комисијата за одбележување празници и манифестации и доделувања  награди и признанија
21
22
23
НАЦИОНАЛЕН ДЕН НА ВЛАСИТЕ
НАЦИОНАЛЕН ДЕН НА ВЛАСИТЕ
Мај 23
Носител: Влашка етничка заедница, во  соработка со  Комисијата за одбележување  празници и  манифестации и доделувања  награди и признанија.
24
ДЕН НА СЕСЛОВЕНСКИТЕ ПРОСВЕТИТЕЛИ СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЈ
ДЕН НА СЕСЛОВЕНСКИТЕ ПРОСВЕТИТЕЛИ СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЈ
Мај 24
ДЕН НА СЕСЛОВЕНСКИТЕ ПРОСВЕТИТЕЛИ СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЈ
ОПШТИНА ОХРИД И СОСУ „СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВЕ ПОКАНУВААТ НА СВЕЧЕНОСТИТЕ ПО ПОВОД 24 МАЈ – ДЕНОТ НА СЕСЛОВЕНСКИТЕ ПРОСВЕТИТЕЛИ, СВЕТИТЕ БРАЌА КИРИЛ И МЕТОДИЈ           Програма:   23.05.2023 годинa (вторник)[...]
ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА СОСУ “СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ”
ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА СОСУ “СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ”
Мај 24
Носител: Образовни институции; СОСУ “Св. Кирил и Методиј” во соработка со  Комисијата за одбележување празници и манифестации и доделувања награди и признанија.
25
26
27
28
29
30
31
СВЕТСКИ ДЕН НА БОРБА ПРОТИВ ПУШЕЊЕТО
СВЕТСКИ ДЕН НА БОРБА ПРОТИВ ПУШЕЊЕТО
Мај 31
Носител: Комисија за одбележување  празници и  манифестации и доделувања  награди и признанија.