Традиционалното одбележување на Василица во локалната самоуправа, годинава најсреќно беше за Илија Козомора и Јане Баткоски, кои се новите кумови.

Манифестацијата ја одбележа и пензионирањето на еден од кумовите, Весна Митреска, на која старите кумови во име на сите вработени и посакаа долговечен и среќен пензионерски живот, што беше поздравено со аплауз од присутните.