Општина Охрид, Црвен Крст – Охрид и Институтот за трансфузиона медицина од Скопје  на 27.05 2020 година (среда), организираат крводарителска акција во спортската сала при ОУ „Григор Прличев“ во Охрид. Акцијата започнува во 9 часот наутро  и ќе трае до 14 часот. Се повикуваат  сите хумани граѓани кои се во добра здравствена состојба да бидат дел од овој хуман настан.