На барање на Министерството за транспорт и врски во среда (11.08.2021)    на територијата на општина  Охрид на површина од 1000 хектари ќе се спроведе  дезинсекција  против возрасни комарци. Центарот за јавно здравје  ќе извршува контрола на дезинсекцијата на територијата на Општина Охрид.