По вчерашното невреме кое беше проследено со силен ветер, екипите на Ј.П.„Охридски Комуналец” се на терен на повеќе локации во градот со цел да се санира состојбата: се подигнуваат оштетени стебла, скршени гранки,  се расчистува кејот и крајбрежниот појас од наносите од разновиден отпад.