Се  известуваат жителите од улица „Даме Груев“ и останатите охриѓани  дека во понеделник на 03.10. 2022 година околу потегот кај Старото Кино ќе започнат градежни активности  за санација на фекалната канализација. Поради тоа  во тој ден  ќе биде забрането паркирање возила на оваа улица.