Со одлука на градоначалникот Кирил Пецаков, за директор на ЈУДГ „Јасна Ристеска“ е назначена Ирина Mилеска која доаѓа на местото на досегашната директорка Мери Рилкова  која поднесе оставка од функцијата.

Градоначалникот Пецаков и се заблагодари на досегашната директорка за добрата соработка, а и посака успех во работата на новоименуваната директорка.

Ирина  Mилеска доаѓа од редот на вработените  во установата  и по професија е дефектолог.