Градоначалникот Кирил Пецаков, за нов в.д. директор на Основното училиште “Живко Чинго” Велгошти ја назначи Љубица Ангелоска Кркачоска.

Таа доаѓа на местото од досегашната директорка Мирјана Крлеска.