Осум пожарниари од Територијалната противпожарна едница од Охрид ќе бидат дел од тимот на Дирекцијата за заштита и спасување, кој ќе замине на спасувачка мисија во Република Турција, со цел да се помогне во извлекување на настраданите од катастрофалниот земјотрес.

Спасувачкиот тим од Охрид е опремен со две возила и најсовремена опрема наменета за посебни спасувачки мисии.