Градоначалникот Константин Герогриески, денес, одржа работен состанок со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски и претставници на подрачната единица на Државниот пазарен инспекторат.

На состанок се разговараше за повеќе теми, меѓу кои концесиите за стопанисување со Охридското езеро и ловиштата, како и за зајакната контрола од страна на надлежните инспекциски служби.