Од утринава ЈП „Охридски Комуналец“, врши дезинфекција на јавните површни низ градот. Со средство за дезинфекција се изврши миење на улиците низ целиот град, градскиот кеј, пешачките патеки, просторот во и околу болничкиот комплекс и сите фреквентни локации во градот.

Дополнително се изврши дезинфекција во околните охридски села.

Ваквата активност ќе продолжи и во наредниот период.

Централно градско подрачје:
Приградски населби: