Екипи на ЈП „Градски гробишта“  деновиве работат на партерно уредување на четири краци од улица „15-ти Корпус“. Бехатон плочки се поставуваат на површина од 400м2.

Проектот вреден 350 000 денари е финансиски поддржан од Општина Охрид.