Ученици од четврто одделение од ОУ „Св. Климент Охридски“, денес, беа во посета на јавните претпријатија „Охридски комуналец„ и „Проаква“. Во рамки на посетата дечињата се запознаа со работата и надлежностите на претпријатијата, како и во активностите за уредување на градот.