Градоначалникот Кирил Пецаков, по повод 23 мај, Националниот ден на Власите, упати честитка до припадниците на влашката заедница во Општина Охрид.

– Во мое лично име и во името на Локалната самоуправа упатувам срдечни честитки по повод 23 мај – Националниот ден на Власите со желби за добро здравје, среќа и успех.
На овој празник се потсетуваме на богатата култура и традиции на влашкиот народ. Вашиот придонес во општеството е од непроценливо значење и е нераскинлив дел од Македонската историја.
Современиот свет се соочува со бројни предизвици, па затоа на нас како заедница ни е важно да ги негуваме мултиетничките вредности, единството и меѓусебната поддршка. Само преку взаемна соработка можеме да изградиме подобра и посветла иднина за нас и нашите деца, стои во честитката на градоначалникот Кирил Пецаков.