Како дел од превентивните мерки за превенција од ширењето на Корона вирусот Ковид 19, од денеска сите детски и отворени спортски игралишта на подрачјето на Општина Охрид ќе бидат времено затворени.

Се упатува апел до граѓаните да ја почитуваат оваа мерка.