Градоначалникот Константин Георгиески ги додели признанијата на најдобрите учесници на второто издание на Едриличарската регата за класа оптимист Sail O’Clock, која во организиција на Културолошката иницијатива „5 до 12“ и Клуб ЕК „Пират“ се одржа денеска во водите на Охридското Езеро.

На регатата учествуваа екипи во машка и женска категорија, во пет трки и три натпреварувачки дисциплини.

Одржувањето на оваа спортска манифестација е поддржано од Општина Охрид.