Спортската лига во Футсал за пионери (првото коло) започна денес во балон салата “Климент  Колески”.

Во рамки на првото коло се постигнаа следните резултати:

  • ОУ Живко Чинго Велгошти- ОУ Св.Климент Охридски 2:1
  • ОУ Братство Единство – ОУ Григор Прличев 0:1
  • ОУ Христо Узунов -ОУ Ванчо Николески Лескоец 1:1
  • ОУ Кочо Рацин – ОУ Св.Наум Охридски Пештани  4:1

Во понатамошен период ќе се одиграат и наредните кола. Дополнително во календарот со активности на Сојузот на училишен спорт Охрид, се предвидени натпревари во шах, пинг понг, одбојка и кошарка.