Датум:
април 30, 2024
2024-04-30T00:00:00+00:00
2024-05-01T00:00:00+00:00
ВЕЛИГДЕНСКИ БАЗАР НА ПЛОШТАДОТ „КРУШЕВСКА РЕПУБЛИКА“

Општина Охрид во соработка со ЈП „Градски пазар“ на 30.04.2024 година (вторник)  ќе го организира традиционалниот „Велигденски базар“.

Покрај продажно-изложбениот дел, во рамки на програмата предвидена е и културно-уметничка програма на која ќе настапат КУД „Ѓердан од бисери“, „КУД „Ѓердан“; КУД „Отекс“,; КУД „Фаланга“ и КУД „Филиграни“.

На базарот ќе земат учество сите заинтересирани фирми, занаетчии, слаткари, пекари, уметници, производители на охридски и македонски традиционални јадења и др.

Велигденскиот базар и оваа година ќе има хуманитарен карактер и дел од собраните средства од продажба на производите ќе бидат донирани онаму каде што е најпотребно. Исто така, ОО на Црвен крст ќе постави свој штанд, со кутија за донации каде што секој посетител ќе има можност да даде своја донација за помош и поддршка на ранливите категории граѓани.