Датум:
октомври 23, 2022
2022-10-23T00:00:00+02:00
2022-10-24T00:00:00+02:00
ДЕН  НА МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА
Програма:

 

21.10.2022 година (петок)

Свеченост по  повод 23 Октомври – Денот на македонската револуционерна борба

Oбраќање на претставник на Општина Охрид;

Културно – уметничка програма;

12.00  часот

Спомен – куќа на Христо Узунов

 

23.10.2022 година (недела)

Полагање свежо цвеќе пред спомен-обележјата на великаните во градскиот парк;

10.00 часот

 Градски парк

 

 

Носител: Комисија за одбележување  празници и  манифестации и доделувања  награди и признанија.