Датум:
октомври 11, 2022
2022-10-11T00:00:00+02:00
2022-10-12T00:00:00+02:00
ДЕН  НА  НАРОДНО  ОСЛОБОДИТЕЛНОТО ВОСТАНИЕ  НА  МАКЕДОНИЈА

10.10.2022 година (понеделник)

Свечена седница по повод 11 октомври – Денот на народното востание на македонскиот народ;

• Oбраќање на градоначалникот на општина Охрид, Кирил Пецаков;
• Oбраќање на претставник на ОО на Сојузот на борците на Охрид и Дебрца;
• Културно – уметничка програма;

12.00 часот
Општина Охрид (голема сала)

 

11.10.2022 година (вторник)

• Полагање свежо цвеќе пред спомен-обележјата од НОБ

10.00 часот
Градски парк, Основен суд –Охрид, СОСУ „Св.Кирил и Методиј“ (училиштен двор) и градски гробишта;

 

Носител: Сојуз на борци, во  соработка со  Комисијата за одбележување на празници и манифестации и доделувања  награди и признанија.