Датум:
ноември 7, 2022
2022-11-07T00:00:00+01:00
2022-11-08T00:00:00+01:00
ДЕН НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА ОХРИД
ОПШТИНА ОХРИД И ОО НА СОЈУЗОТ НА БОРЦИ ВЕ ПОКАНУВААТ НА СВЕЧЕНОСТИТЕ ПО ПОВОД
 7-ми  Ноември – Денот на ослободувањето на Охрид

 

 

 

 

 

Програма:

 

07.11.2022 година (понеделник)

 

  • Патронен празник на ЈП „Охридски Комуналец;

Место: ЈП Охридски комуналец (дирекција)

Време: 10.00 ч.

 

  • Полагање свежо цвеќе пред спомен – обележјата од НОБ

Место: Градски гробишта, Градски парк, Основен суд, двор на СОСУ „Св.Кирил и Методиј”,

Време:  10.00 часот

 

  • Панихида и полагање свежо цвеќе пред спомен – обележјето на Јасна Ристеска

Место : спомен- обележје на Јасна Ристеска – с.Рамне

Време : 10.00 часот

 

  • Полагање свежо цвеќе пред спомен – обележјата од НОБ

Место : Спомен – парк на револуцијата

Време : 11.00 часот

 

  • Свеченост по повод 78 годишнината од слободувањето на  Охрид

               – Обраќање на градоначалникот на општина Охрид, Кирил Пецаков;

               – Обраќање на пoтпретседателот на  ОО на Сојуз на борци, проф.Љубиша            Машановиќ; 

             – Kултурно – уметничка програма;

Место:  Општина Охрид

Време: 12.00часот

 

  • Свеченa приредба по повод Патрониот празник на ЈОУДГ Јасна Ристеска

Место:  Спортска сала „Билјанини извори“

Време: 17.00 часот

 

  • Седмоноемвриски концерт на учениците од ОМУ Методи Патче

Место: ОМУ “Методи Патче” (концертна сала) 

Време: 18.30 часот

 


Носител: Сојуз на борци, ЈП Охридски  комуналец, Детска градинка Јасна Ристеска, МЗ Рамне, во  соработка со  Комисијата за одбележување  празници и  манифестации и доделувања  награди и признанија.