Датум:
ноември 7, 2019
2019-11-07T00:00:00+01:00
2019-11-08T00:00:00+01:00
ДЕН НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА ОХРИД
ОПШТИНА ОХРИД И ОО на СОЈУЗОТ НА БОРЦИ ВЕ ПОКАНУВААТ НА СВЕЧЕНОСТИТЕ ПО ПОВОД ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА ЈУБИЛЕЈОТ

75 ГОДИНИ СЛОБОДЕН ОХРИД

 

 

07.11.2019 година (четврток)

• Полагање свежо цвеќе пред спомен – обележјата од НОБ

Место: Градски гробишта, Градски парк, Основен суд, двор на СОСУ “Св.Кирил и Методиј”,
Време: 10.00 часот

• Панихида и полагање свежо цвеќе пред спомен – обележјето на Јасна Ристеска

Место: спомен- обележје на Јасна Ристеска – с.Рамне
Време: 10.00 часот

• 75 ружи за 75 години слободен Охрид

– Полагање свежо цвеќе;
– Обраќање на претставник од ОО на Сојуз на борци и историски час за значењето на 7 –ми Ноември;

Место: Спомен – парк на револуцијата
Време: 10.00 часот

• СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА

– Обраќање на градоначалникот на Општина Охрид,
д-р Константин Георгиески;
– Културно – уметничка програма

Место: концертна сала во ОМУ “Методи Патче”
Време: 11.00 часот

• Свеченa приредба по повод Патрониот празник на ЈОУДГ “Јасна Ристеска”

Место: НУЦК “Григор Прличев”
Време: 18.00 часот

• Седмоноемвриски концерт на учениците од ОМУ “Методи Патче”

Место: ОМУ “Методи Патче”
Време: 18.30 часот


Носител: Сојуз на борци, ЈП Охридски  комуналец, Детска градинка Јасна Ристеска, МЗ Рамне, во  соработка со  Комисијата за одбележување  празници и  манифестации и доделувања  награди и признанија.