Датум:
мај 24, 2019
2019-05-24T00:00:00+02:00
2019-05-25T00:00:00+02:00
Програма:

23.05.2019 година ( четврток)

12.00 часот

Свеченост по повод Патрониот празник на СОСУ „Свети Кирил и Методиј“

Место : СОСУ “Св.Кирил и Методиј” ( спортска сала)

 

24.05.2019 година (петок)

 

10.30 часот

Панихида за светите браќа;

Фолклорен концерт на КУД “Ѓердан”

Место: Дом на култура “Свети Кирил и Методиј” – Кошишта

11.00 часот

Полагање цвеќе пред споменикот на Свети Кирил и Методиј;
Обраќање на претседателката на Советот на Општина Охрид, г-ѓа Живка Ангелоска;
Доделување награди за најдобрите ученици од основните и средните училишта
Културно – уметничка програма

Место: Споменик на св. Кирил и Методиј

19: 30 часот

Концерт на растечката генерација македонски пијанисти под уметничко раководство на проф. д-р Ана Гацева и проф. м-р Даниел Чуркоски

Место: црква “Света Софија”