Датум:
јули 28, 2023
2023-07-28T00:00:00+00:00
2023-07-29T00:00:00+00:00
ДЕТСКИ МУЗИЧКИ ФЕСТИВАЛ „ВЕСЕЛИ ЅВОНЧИЊА BY JANA“

Општина Охрид преку Програмата за култура продолжува да создава приказни за најмладите. Овој пат на сцената во Охридската чаршија, ќе уживаат во најновото издание на Детскиот музички фестивал „Весели ѕвончиња by Jana“

Најновото 5-то јубилејно фестивалско издание ќе се одржи во петок, на 28.07.2023 година со почеток од 20 часот на бината во Охридската чаршија.

Уметнички директор на фестивалот е Гоце Балада, кој се јавува и како автор на многу композиции изведени на фестивалот, во текот на изминатите години.  

Веселите Ѕвончиња, минатата година настапија во Охрид, со детска новогодишна претстава која беше проследена со многубројна публика.