Датум:
август 2, 2022
2022-08-02T00:00:00+02:00
2022-08-03T00:00:00+02:00
ИЛИНДЕН- ДЕН НА РЕПУБЛИКАТА
ОПШТИНА ОХРИД ВЕ ПОКАНУВА НА СВЕЧЕНОСТИТЕ ПО ПОВОД ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА 2-РИ АВГУСТ – ДЕНОТ НА РЕПУБЛИКАТА

 

Програма:

 

01.08.2022 година (понеделник)

  • 19.00 часот

Обраќање на градоначалникот на Општина Охрид, Кирил Пецаков
Полагање цвеќе пред спомен- обележјето на Илинденците;
Културно – уметничка програма
Место :  с.Велгошти

 

 02.08.2022 година (вторник)

  • 10.00 часот

Полагање цвеќе пред спомен-обележјата на Илинденците
Место :  градски парк

  • 10.20 часот

Полагање цвеќе пред спомен – обележјето на Илинденците
Место:  Прентов мост

  • 10.30 часот 

Историски час
Културно – уметничка програма
Место : с.Плаќе

 

 

Носител: Комисијата за одбележување на празници и  манифестации и доделувања награди и признанија.