Датум:
август 2, 2019
2019-08-02T00:00:00+02:00
2019-08-03T00:00:00+02:00
ИЛИНДЕН- ДЕН НА РЕПУБЛИКАТА

ОПШТИНА ОХРИД ВЕ ПОКАНУВА НА СВЕЧЕНОСТИТЕ ПО ПОВОД ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА
2-РИ АВГУСТ – ДЕНОТ НА РЕПУБЛИКАТА

 

 

 

Програма:
01.08.2019 година (четврток)

20.00 часот

Полагање  цвеќе пред спомен- обележјето на Илинденците

Културно – уметничка програма

Место :  с.Велгошти

02.08.2019 година (петок)

09.00 часот

Полагање  цвеќе пред спомен-обележјата на Илинденците

Место:  градски парк

11.00 часот 

Историски час

Културно – уметничка програма

Место: с.Плаќе

 

Носител: Комисијата за одбележување на празници и  манифестации и доделувања награди и признанија.