Датум:
декември 8, 2021
2021-12-08T00:00:00+01:00
2021-12-09T00:00:00+01:00
СВЕТИ КЛИМЕНТ OХРИДСКИ – ПАТРОН НА ОХРИД

ПРОГРАМА ЗА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 8-МИ ДЕКЕМВРИ – ДЕНОТ НА СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ – ПАТРОН НА ОХРИД

 

 

 

07.12.2021 година (вторник)

  • Музички концерт на учениците од ОМУ „Методи Патче”;

ОМУ  „Методи Патче” (концертна сала)

17.00 часот

  • Традиционална изложба на Фото клуб – Охрид

НУ Центар за култура „Григор Прличев”  (Изложбен салон)

18.00 часот

 

  • СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА ПО ПОВОД 8-ми ДЕКЕМВРИ – ДЕНОТ НА СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ – ПАТРОН НА ОХРИД

Општина Охрид (голема сала)

19.00 часот

08.12.2021 година(среда)

  • Поклон пред моштите на Свети Климент Охридски

Манастир „Свети Климент и Пантелејмон”- Плаошник

10.00 часот

  • Полагање свежо цвеќе на споменикот на Свети Климент Охридски

ООУ „Свети Климент Охридски“ (училиштен двор)

11.00 часот

  • Полагање свежо цвеќе на момументалниот споменик на  Свети  Климент Охридски на градскиот плоштад и врачување награди на најдобрите  поетски творби на наградниот ученички литературен конкурс по повод  Патронот на Охрид

Градски плоштад „Свети Климент Охридски“

12.00 часот

 

 


Носител: ОСУ и ОOУ Свети Климент Охридски, НУ Центар за култура, НУ Градска библиотека, НУ Завод и Музеј, Детска градинка во  соработка со  Комисијата за одбележување празници и  манифестации и доделувања  награди и признанија.