Општина Охрид  и НУ Завод и музеј – Охрид Ве покануваат на свеченостите по повод јубилејот:

 80 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА КИРИЛ ПРЛИЧЕВ

 

 • 09.02.2024 година (петок)
  • 11.00 часот 
   • Историски час  за ликот и делото на Кирил Прличев, м-р Михаил Патчев, проф. по историја;
   • Културно – уметничка програма;
   • Едукативен час – Разгледување на изложбата: „Лица на револуцијата“ од  Диме Ратајкоски и Душко Апостолоски од страна на учениците од општинските основни и средни училишта
   • Место: Спомен – куќа на Христо Узунов