Датум:
февруари 28, 2020
2020-02-28T00:00:00+01:00
2020-02-29T00:00:00+01:00
ГОДИШНИНА ОД СМРТТА НА АНДОН ДУКОВ

Општина Охрид  и ОО на Сојуз  на борци од Охрид и Дебрца  Ве покануваат  на одбележувањето на годишнината од смртта на Андон Дуков

 

28.02.2020 година (петок)

11.00 часот

  • Полагање свежо цвеќе пред спомен-обележјето на Андон Дуков;
  • Обраќање на претседателот на ОО на Сојуз на борци од Охрид и Дебарца, г-дин Гоце Георгиески;

Место:   спомен-обележје на Андон Дуков (градски парк)

 

Носител: Завод и музеј, Сојуз на борци –Охрид, во соработка со Комисијата за одбележување празници и манифестации и доделувања награди и признанија.