Датум:
февруари 27, 2020
2020-02-27T00:00:00+01:00
2020-02-28T00:00:00+01:00
ГОДИШНИНА ОД СМРТТА НА ГЕМИЏИЈАТА МАРКО БОШЊАКОВ

Општина Охрид Ве поканува на одбележувањето на  годишнината од смртта на гемиџијата Марко Бошнаков

 

 

27.02.2020 година (четврток)

11.00 часот

  • Полагање свежо цвеќе пред спомен-плочата  на родната куќа на Марко Бошнаков;
  • Историски час за гемиџијата, проф.Ристо Николески;

Место:  родна куќа на Бошнаков

 

Носител: Комисијата за одбележување празници и манифестации и доделување награди и признанија.