Датум:
февруари 9, 2024
2024-02-09T00:00:00+01:00
2024-02-10T00:00:00+01:00

Општина Охрид  и НУ Завод и музеј – Охрид Ве покануваат на свеченостите по повод јубилејот:

 80 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА КИРИЛ ПРЛИЧЕВ

 

 • 09.02.2024 година (петок)
  • 11.00 часот 
   • Историски час  за ликот и делото на Кирил Прличев, м-р Михаил Патчев, проф. по историја;
   • Културно – уметничка програма;
   • Едукативен час – Разгледување на изложбата: „Лица на револуцијата“ од  Диме Ратајкоски и Душко Апостолоски од страна на учениците од општинските основни и средни училишта
   • Место: Спомен – куќа на Христо Узунов

 

 

 

Носител: НУ Центар за култура; НУ Градска библиотека “Григор Прличев”; Завод и музеј – Охрид во соработка со Комисијата за одбележување празници и манифестации и доделувања награди и признанија.