Датум:
април 24, 2024
2024-04-24T00:00:00+02:00
2024-04-25T00:00:00+02:00
Општина Охрид и
 ООУ „Христо Узунов“
Ве покануваат на одбележување на  годишнината од херојската погибија на Христо Узунов

Програма:

19.04.2024 година (петок)

  • Свечена програма по повод Патрониот празник на ООУ „Христо Узунов“

19.00 часот

НУ Центар за култура „Григор Прличев“

22.04.2024 ( понеделник)

  • Полагање цвеќе пред спомен-обележјето на Христо Узунов;
  • Историски час од страна на учениците од ООУ „Христо Узунов“, ментор проф.Весна Целеска;

11.00 часот

ООУ „Христо Узунов“ (училиштен двор)

24.04.2024 година (среда)

  • Полагање цвеќе пред спомен-обележјето на Христо Узунов;

11.00 часот

Спомен – биста на Христо Узунов (градски парк)

  • Панихида и полагање цвеќе на гробот на Христо Узунов

11.00 часот

с.Цер, Кичево

 

Носител: ООУ „Христо Узунов“ во соработка со Комисијата за одбележување празници и  манифестации и доделувања  награди и признанија.