Датум:
април 24, 2019
2019-04-24T00:00:00+02:00
2019-04-25T00:00:00+02:00
ОПШТИНА ОХРИД И ОУ “ХРИСТО УЗУНОВ” ВЕ ПОКАНУВААТ НА СВЕЧЕНОСТИТЕ ПО ПОВОД ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА ГОДИШНИНАТА ОД ХЕРОЈСКАТА ПОГИБИЈА НА ВОЈВОДАТА ХРИСТО УЗУНОВ

ПРОГРАМА:

 

23.04.2019 г. (вторник)

11.00 часот

  • Историски час посветен на живтото и делото на Христо Узунов;
  • Полагање свежо цвеќе на спомен – обележјето на Узунов

Место: ОУ “Христо Узунов”(училиштен двор)

 

18.30 часот

  • Изложба на ликовни творби од учениците од ОУ “Христо Узунов”;

Mесто: НУ Центар за култура “Григор Прличев” (изложбен салон)

 

19.00 часот

  • Свеченост по повод Патрониот празник на ОУ “Христо Узунов”

Mесто: НУ Центар за култура “Григор Прличев”

 

24.04.2019 г. (среда)

09.00 часот

  • Полагање цвеќе пред спомен – обележјето на Христо Узунов;
  • Изведба на песната за Христо Узунов од страна на хорот при ОУ “Христо Узунов”;
  • Читање на писмото на Христо Узунов до неговата мајка

Место: Градски парк

 

11.00 часот

  • Панихида и полагање цвеќе на гробот на Христо Узунов

Место: с. Цер (Кичево)

 

Носител: ОУ Христо Узунов во  соработка со  Комисијата за одбележување празници и манифестации и доделувања  награди и признанија.