Датум:
јуни 21, 2019
2019-06-21T00:00:00+02:00
2019-06-22T00:00:00+02:00
@
21.06.2019 година (петок)
12.00 часот
Место: градско пристаниште (кај споменикот на фаќачот на крст)

Програма:

– Обраќање на градоначалникот на Општина Охрид, д-р Константин Георгиески;
– Обраќање на градоначалникот на Општина Поградец, г-дин Едуард Капри;
– Обраќање на градоначалникот на Општина Струга , д-р Рамис Мерко;

Културно – уметничка програма:

– Настап на најмладите од детската градинка “Јасна Ристеска”;
– Настап на учениците при ОУ “Братство – единство” со мултиетнички сплет;
– Настап на охридската група “Везилка”;
– Настап на КУД Ѓердан со сплетот “Билјана платно белеше”;
– Изложба на подводни фотографии од Нуркачкиот центар “Акватек” – Охрид;
– Презентација на нуркачка опрема, опрема за спасување на вода и планини од страна на ОО на Црвен Крст – Охрид;
– Дефиле на едриличарскиоте, клубовите за кајаци и други клубови од спортовите на вода

 

Носител:  Општина Охрид, Општина Поградец, Општина  Струга, невладини организации  од  трите градови, во  соработка со  Комисијата за одбележување празници и  манифестации и доделувања  награди и признанија.