Датум:
август 13, 2019
2019-08-13T00:00:00+02:00
2019-08-14T00:00:00+02:00
Локација:
Велгошти
Атар на црква “Св. Петка” - Велгошти
КУЛТУРНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ВЕЧЕР НА ЖИВКО ЧИНГО“ @ Велгошти

13.08.2019 година (вторник)

• Полагање цвеќе пред спомен-обележјето на Живко Чинго;
• Обраќање на претставник на Општина Охрид;
• Беседа за Живко Чинго – академик Ала Генадјевна Шешкен;
• Културно – уметничка програма.

20.00 часот
Атар на црква “Св. Петка” – Велгошти

 

 

Носител: Министерство за култура на РМ, ЕЛС Охрид, МЗ Велгошти, градска библиотекаГригор Прличев, ОУ Живко Чинго, Комисијата за одбележување празници и манифестации и доделувања  награди и признанија