Датум:
февруари 27, 2023
2023-02-27T00:00:00+01:00
2023-02-28T00:00:00+01:00
ЈУБИЛЕЈ: 115 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА ГЕМИЏИЈАТА МАРКО БОШЊАКОВ
ОПШТИНА ОХРИД ВЕ ПОКАНУВА НА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА ЈУБИЛЕЈОТ: 115 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА ГЕМИЏИЈАТА МАРКО БОШНАКОВ

 

27.02.2023 година (понеделник)

 

10.45

        • Полагање свежо цвеќе пред спомен-плочата на родната куќа на Марко Бошнаков;

Родна куќа на Марко Бошнаков

 

11.00

        • Историски час за гемиџијата, м-р Горан Митрески;
        • Културно-уметничка програма

Спомен-куќа на Христо Узунов

 

 

Носител: Комисијата за одбележување празници и манифестации и доделување награди и признанија.