Датум:
март 1, 2020
2020-03-01T00:00:00+01:00
2020-03-02T00:00:00+01:00
ЈУБИЛЕЈ: 145 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО НА КИРИЛ ПРЛИЧЕВ

Општина Охрид Ве поканува на свеченостите по повод јубилејот: 145 години од раѓањето на Кирил Прличев

 

28.02.2020 година (петок)

11.15 часот

  • Историски час за ликот и делото на Кирил Прличев, Климент  Спасески, проф. по историја;
  • Културно – уметничка програма;

Место: Прличева одаја ( НУ Библиотека “Григор Прличев”)

 

Носител:  НУ  Центар за  култура, НУ Градска библиотека, ОУ Григор Прличев, Завод и музеј Охрид,  во  соработка со  Комисијата за одбележување празници и  манифестации и доделувања  награди и признанија.