Датум:
април 24, 2023
2023-04-24T00:00:00+02:00
2023-04-25T00:00:00+02:00
ГОДИШНИНА ОД СМРТТА НА ХРИСТО УЗУНОВ
ОПШТИНА ОХРИД  И  ООУ „ХРИСТО УЗУНОВ“
ВЕ ПОКАНУВААТ НА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ГОДИШНИНАТА ОД ХЕРОЈСКАТА ПОГИБИЈА НА ХРИСТО УЗУНОВ

Програма:

 

20.04.2023 година (четврток)

  • Полагање цвеќе пред спомен- бистата на Христо Узунов

11.00 часот

ООУ „Христо Узунов“ (училиштен двор)

  • Свечена програма по повод Патрониот празник на ООУ „Христо Узунов“

19.00 часот

НУ Центар за култура „Григор Прличев“

 

24.04.2023 година (понеделник)

  • Полагање цвеќе пред спомен-обележјето на Христо Узунов;

09.00 часот

 Спомен – биста на Христо Узунов (градски парк)

  • Панихида и полагање цвеќе на  горбот на Христо Узунов на местото на неговата херојска  погибија во Цер

11.00 часот

С.Цер – Кичево

 

Носител: ООУ „Христо Узунов“ во соработка со Комисијата за одбележување празници и  манифестации и доделувања  награди и признанија.