Датум:
август 13, 2021
2021-08-13T00:00:00+02:00
2021-08-14T00:00:00+02:00
КУЛТУРНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ВЕЧЕР НА ЖИВКО ЧИНГО“

13.08 2021 година (петок)

• Полагање цвеќе пред спомен-обележјето на Живко Чинго ;
• Обраќање на претставник на Општина Охрид ;
• Доделување на наградата за најдобар расказ;
• Промоција на „Книга за Чинго“ од проф. д-р Димитар Пандев и Славе Ѓорѓо Димоски; Промотор: проф.д-р Виолета Ачкоска;

• Културно – уметничка програма

20.00 часот
Атар на црква “Св. Петка” – Велгошти

 

 

Носител: ЕЛС Охрид, МЗ Велгошти, НУ Библиотека” Григор Прличев”, ОУ “Живко Чинго”, Комисијата за одбележување празници и манифестации и доделувања награди и признанија.